Editura Epica anunță ecranizarea romanului Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys, bestseller internațional tradus în peste 36 de limbi.

Filmul, intitulat Ashes In The Snow, va apărea în 2018. Acesta îi va avea în rolurile principale pe Sophie Cookson (Ona), Lisa Loven Kongsli (Elena) și Martin Wallström (Nikolai Kretzsky). Regia este semnată de Marius A. Markevicius (Undisclosed, The Last Supper, The Other Dream Team), iar la scenariul este scris de Ben York Jones.

Despre carte:

V-ați întrebat vreodată cât valorează o viață de om? În dimineața aceea, viața fratelui meu a valorat cât un ceas de buzunar.

Lituania, iunie 1941: Lina, o adolescentă de cincisprezece ani, fiică de rector universitar, se pregătește să urmeze din toamnă cursurile Scolii de Arte din Vilnius, și așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară de dinainte. Dar, într-o noapte, bubuituri amenințătoare se aud la ușă, iar din acel moment viața ei și a familiei ei se schimbă pentru totdeauna. Poliția secretă sovietică, NKVD, îi arestează pe Lina, pe mama ei și pe fratele ei mai mic. Cei trei sunt evacuați din căminul lor și târâți în vagoane de transportat vite, descoperind curând ce destinație au: Siberia. Despărțită de tata, Lina încearcă să strecoare indicii în desenele ei, pe care le trimite în secret, din mână în mână, sperând să ajungă în lagărul unde este el încarcerat.

În această mișcătoare și tragică poveste, Lina se luptă cu disperare pentru viața ei și a celor apropiați, cu singura arma de care dispune: iubirea. Dar oare iubirea este de ajuns ca s-o țină în viață?

Premii și nominalizări: Cybils Award Nominee for Young Adult Fiction (2011), Georgia Peach Book Award Nominee for Honor Book (2012), SCBWI Golden Kite Award for Fiction (2012), William C. Morris YA Debut Award Nominee (2012), Milwaukee County Teen Book Award Nominee (2012), Indies Choice Book Award for Young Adult (2012), Amelia Elizabeth Walden Award (ALAN/NCTE) Nominee (2012), Carnegie Medal Nominee (2012), Missouri Gateway Readers Award Nominee (2014) și Lincoln Award Nominee (2016).

Despre autoare:

Născută și crescută în Michigan, Ruta Sepetys este fata unui refugiat lituanian. Țările baltice (Lituania, Letonia și Estonia) au dispărut de pe harta Europei în 1941, și nu au reapărut decât în anul 1990. Și cum povestea asta a auzit-o de mic copil, Ruta s-a hotărât să dea glas sutelor de mii de oameni care și-au pierdut viețile în timpul politicii de epurare a regiunii baltice duse de Stalin. Ruta locuiește cu familia ei în Tennessee, Statele Unite.

1 Comment

Comments are closed.